Har du frågor? Ring oss: 010-555 91 23

Prova hemma i 30 dagar!

Fri frakt på alla fordon!

Sveriges bredaste sortiment av promenadscootrar!

Spara 5 000 kr

Evobike SPORT-8 - Dam

14 999 kr

ink. moms

Tidigare pris:

12 999 kr

Rek.pris: 19 999 kr

Åter i lager 2024-07-18

  • Du sparar5 000 kr
  • BÄST I TEST!
  • Sportig elcykel i Trekking-modell
  • Bästsäljande modell
  • Växelsystem från kända Shimano

Produktbeskrivning

Storsäljaren till superpris! En uppdaterad variant av vår testvinnande storsäljare! Med integrerat batteri och ännu starkare laddare för upp till 50% snabbare laddningstid är Sport-8 bättre än någonsin!


Sport-8 är vinnare av Pricerunners stora elcykeltest 2022! Med högsta betyg av samtliga testade elcyklar korades Evobike Sport-8 till marknadens bästa elcykel i Pricerunners oberoende elcykeltest. Med åtta växellägen och en stark navmotor i bakhjulet är Evobike SPORT-8 en av våra storsäljare – med all rätt!

Design

Evobike SPORT-8 är en sportig elcykel av trekking-model som passar perfekt som pendlarcykel. En vridstyv aluminiumram och ett i ramen integrerat litiumbatteri gör att cykeln känns mycket stadig och följsam. 2023-års modell har en uppdaterad OLED-display som är ännu mindre och smidigare, utan att informationen den visar påverkas. Den smälter snyggt in i styret och risken för stötskador är därmed minimal. Dessutom blir det mer plats för att fästa cykelkorgar och dylikt på styret.

Prestanda och användning

Körställningen kan ändras från sportigt läge till mer upprätt tack vare styrstammen som kan justeras både i höjdled samt vinkel. På styret finns även en snygg bakgrundsbelyst OLED-display som du använder för att ställa in hur mycket motorn skall hjälpa till i fem nivåer. Här visas även information om batteriets status, hastighet, medelhastighet, maxhastighet och distansmätare. Du reglerar även cykelns belysning fram/bak genom OLED-displayen.

Batteriet är integrerat i ramen vilket ger en mer följsam och sportig cyklingskänsla och slimmad design. Detta gör även att pakethållaren frigörs helt för tillexempel montering av barnstol.

Evobike SPORT-8 har ett växelsystem med åtta växellägen från välkända Shimano och har ett utanpåliggande växelsystem, vilket ger ett lågt rullmotstånd och ett brett växelspann. Som med alla andra utanpåliggande växelsystem byter du växel medan du trampar. Bromssystemet består av effektiva skivbromsar för både fram- och bakhjulet. Detta ger ordentlig bromskraft i alla lägen.

Räckvidd

Räckvidden för elcyklar är alltid svårt att specificera eftersom det beror på en mängd olika faktorer, i synnerhet hur mycket du hjälper till att trampa samt vilket assistansläge du valt. För att ge en ungefärlig bild brukar vi ange räckvidden till ca: 45-75 eller 55-85 km per laddning.

Motor och batteri

Evobike SPORT-8 effektiva navmotor i bakhjulet med 250W effekt kommer från kvalitetsmärket Ananda. 

Litiumbatteriet har en kapacitet på 432Wh eller 504 Wh. Det går bra att ladda batteriet på plats i cykeln, alternativt ta loss det för laddning på annan plats.

Med Sport-8 följer nu en ännu kraftigare 3A-laddare vilket gör att batteriet kan ladda upp till 50% snabbare än tidigare.

Leverans, retur och betalning

Laddare och batteri medföljer.

Evobike SPORT-8 levereras i kartong direkt hem till din dörr. Cykeln levereras till 95% färdigmonterad med båda hjulen på plats. Det enda du själv gör är att räta upp styret och skruva fast pedalerna. Leverans sker vanligtvis inom 2-5 dagar hem till dig.

*Cykeln som visas i miljöbilder kan i vissa fall visa föregående års modell och detaljer kan därmed skilja från den elcykel som levereras till dig. Se produktbilder för exakta detaljer. 

Specifikationer

Recensioner

Om Blimo

I snart tjugo års tid har vi på Blimo som Sveriges största leverantör av hjälpfordon levererat promenadscooters till tusentals nöjda kunder runtom i hela landet. Genom vår långa erfarenhet och täta samarbeten med våra leverantörer säkerställer vi att du får tillgång till Sveriges mest prisvärda fordon så att du får rätt kvalitet till rätt pris!

Läs mer här

Våra andra butiker

Handla och betala tryggt hos oss

KlarnaDHL